Menu

K1

Kaj je K1 Kickbox: K1 je zvrst borilne veščine, ki združuje in kombinira različne tehnike drugih veščin kot so karate, tae kwon do, muay thai, kickboks ter tradicionalni boks. K1 prihaja iz Japonske, ustanovil jo je Kazuyoshi Ishii, bivši Kyokushin karate mojster, ki je leta 1980 ustanovil K1 organizacijo.

Pravila so dokaj podobna tistim iz kickboxa, predvsem Low kick-u, vendar je pri K1 dovoljeno še udarjanje iz skoka in udarci s kolenom v noge, telo in glavo.

K1 Kickbox je borilni šport pri katerem se na treningu izvajajo ročne in nožne tehnike s polno močjo v boksarske vreče in oblazinjene ščite. K1 način borjenja uporablja tehnike brc v vse višine telesa (noge, telo, glava), prav tako pa se kontrolirano poučuje tudi uporaba udarcev s koleni in komolci.

Na treningih se tehnika na partnerju izvaja s kontrolo, pri delu na ščitih pa se uporablja polno moč. Treningi so namenjeni tako moški, kot ženski populaciji. Še posebej je vadba primerna za vse, ki si želijo varnega in sistematičnega prehoda iz nekontaktnega v kontaktni borilni sistem ob budnem nadzoru trenerja z dolgoletnimi izkušnjami s področja karateja, boksa, kickboksa in K1.